Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Raikkaalla reseptillä maailmalle – Kemiläisbändi nappasi promootiosopimuksen Maraman Recordsilta

Raikkaalla reseptillä maailmalle – Kemiläisbändi nappasi promootiosopimuksen Maraman Recordsilta

16.4.2021

Omien sanojensa mukaan piilopositiivista punkabillyä soittava kemiläislähtöinen, kolmehenkinen Three Star Riot julkaisi uudet singlensä Golgotha ja The One That Won’t maalis-huhtikuussa 2021. Musiikissa on helppo kuulla vaikutteita 1990-luvun legendaarisista punkrock-kokoonpanoista, kuten Offspring tai Bad Religion, mutta tämä ryhmä tekee jälkeä tuoreella twistillä, joka tavoittaa nykymusiikinkuluttajat. Nyt bändin kappaleet ovat erottuneet edukseen satojen kilpakumppaneiden joukosta ja bändi nappasi itselleen himoitun promootiosopimuksen oululaisen tuoreen levy- ja kustannusyhtiö Maraman Recordsin kanssa.

Three Star Riot on Kemissä perustettu punkabilly-yhtye, jonka muodostavat Tuomas Julku (laulu/kitara), Jere Peurasaari (kontrabasso/laulu) ja Oscar Suovaniemi (rummut/laulu). Bändin tyyli, punkabilly, yhdistelee raikkaalla tavalla amerikkalaista pop-punkkia sekä rockabillyä. Erikoisuutena bändin kokoonpanossa on valtavirtaan verrattuna Peurasaaren lyömäsoittimen lailla takoma kontrabasso, joka tuo ryhtiä ja rytmiä soitantoon vähän tuhdimmalla otteella.

Artistien promoamiseen erityisesti keskittynyt Maraman Records sai välittömästi perustamisensa jälkeen alkuvuonna 2021 satoja kappaleita lukuisilta Pohjois-Suomen artisteilta ja bändeiltä kuunneltavakseen. Three Star Riot -trio erottui koko tämän porukan joukosta yhdistelemällä 1990-luvun parhaita punkrock elementtejä johonkin täysin tuoreeseen, raikkaaseen soitantaan. 
”Ilo kuuluu soitossa läpi, vaikka pojat yrittää pokerinaamaa pitääkin”, Maraman Recordsin vetäjä Markku Laatikainen nauraa innostuneena tuoreesta bändikiinnityksestään.

”Pyrimme tuomaan tuon soittamisen ilon ja yksinkertaiselta kuulostavien kappaleiden yllättävän monet tasot mahdollisimman monen ihmisen kuultavaksi meillä ja maailmalla. Emme lähtisi tähän, jos emme uskoisi, että kyseessä on poikkeuksellinen huippumusiikki, jolla on isoa kansainvälistä potentiaalia”, Laatikainen linjaa bändin kanssa solmitun tuoreen promootiosopimuksen tavoitteita.

Loppuvuodesta 2018 perustettu Three Star Riot aloitti toimintansa juuri pandemian puhjetessa vuoden 2020 alussa. Trio ei antanut vaikean tilanteen lannistaa, vaan päätti käyttää ajan hyödykseen hiomalla livesettiään ja tulevia kappaleitaan. 

Julkun ja Peurasaaren yhteistyö juontaa juurensa aina vuoteen 2013, jolloin sattuman kautta Julku päätyi soittamaan Peurasaaren silloiseen bändiin. Tuolloin löytyi yhteinen sävel ja samoihin aikoihin syntyi myös rakkaus punkabillyä kohtaan, joka lopulta materialisoitui nyt vuosia myöhemmin Three Star Riotin muodossa. Suovaniemi puolestaan muutti Espoosta Tornioon opiskelemaan Tornion Pop & Jazz konservatoriolla 2018. Julku oli puolestaan valmistunut kyseisestä oppilaitoksesta jo edeltävänä keväänä, mutta päätti jäädä seuraavaksi lukuvuodeksi vielä lisäkoulutukseen, jonka aikana miehet tulivat tutuiksi. Kun Three Star Riotille mietittin sopivaa lyömäsoittajaa, oli Suovaniemi ensimmäinen vaihtoehto. Yhtyeen kantavana teemana on yhdessä tekeminen ja hauskanpito. Tällä reseptillä julkaistiin joulukuussa 2020 omakustanteiset ensisinglet Where Have You Gone? ja Sorry, jotka keräsivät hetkessä ilman promootioita Spotifyssä kymmeniä tuhansia kuuntelukertoja.

Nyt keväällä 2021 julkaistut singlet ovat osa sarjaa, joka täydentyy alkukesästä, kun yhtye sulkeutuu studioon äänittämään ensimmäistä täyspitkää albumiaan. Keväällä jullkaistuilla kappaleilla bändi ottaa aiempaa rohkeammin kantaa myös yhteiskunnallisiin asioihin ja elämään itsessään.

LISÄTIETOJA:
Markku Laatikainen
Maraman Records
posti@maraman.fi
p. 0500 717190

TIEDOTTEEN KUVAT:
https://www.dropbox.com/sh/mjpphz7jb822lf7/AADN1Sshe3vgzF6zTtb8NZG6a?dl=0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *