Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ingeniosus ja ensisingle Trying

Ingeniosus ja ensisingle Trying

Tykki botne, kirkkaat vokaalit ja syvälle uppoava sanoma on Ingeniosusin raikas resepti. Kollektiivi luo maailmanluokan raaka-aineista jotain uutta ja yllättävää – ainakin yhden musiikillisen kerroksen lisää odotettuun.

Pohjolan havumetsien siimeksessä syntynyt ja kaupungin kuumimmassa ahjossa taottu Ingeniosus julkaisee ensimmäisen singlensä “Trying”. Tämä metallimaailman Gorillaz koostuu miljoonien striimien ja tuttujen bändien takana olevista suomalaisista huippumuusikoista, jotka ovat niittäneet mainetta ja menestystä kansainvälisilläkin kentillä.

“Trying” -kappaleen esiaste syntyi jo vuosituhannen vaihteessa, mutta vasta kollektiivin perustamisen verivalojen jälkeen kappale saavutti lopullisen muotonsa vuoden 2023 aikana. Kappaleessa voi kuulla Evanescencen tai Within Temptationin, mutta kasvottomuuden takaa operoiva Ingeniosus ei vahvista kummankaan orkesterin jäsenten osuutta teokseen. Trying on jämäkälle metallirungolle rakennettu kuulas sovitus jonka lopetus palkitsee kuuntelijansa.

Luovuus (latinaksi Ingeniosus) saa sijansa kollektiivissa, jossa jäsenet vaihtuvat käsillä olevan teoksen ehdoilla. Kollektiivi antaa toistaiseksi haastattelunsa vain kirjallisesti.

Ingeniosusin ensimmäinen biisi kantaa nimeä Trying, joka on kuunneltavissa kaikista suoratoistopalveluista 29.9.2023